IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот се блъсна в преобърнат камион

Системата Autopilot не реагира на препятствието (ВИДЕО)

Много странно произшествие се случи на една от магистралите в Тайван. Шофьор на електрическа Tesla Model 3, движещ се с включена функция Autopilot, се вряза с пълна скорост в преобърнат камион на пътя, съобщава Taiwan English News.


Infiniti


От публикувания видеозапис на инцидента се вижда, че водачите на останалите автомобили отрано виждат лежащия на една страна товарен автомобил, намаляват скоростта и бе никакви проблеми го заобикалят. В същото време Tesla-та продължава да се движи направо и се блъска в преобърната машина.

Водачът на електромобила обяснява пред полицията, че се е движил с включена система за полуавтоматично управление Autopilot, като скоростта му е било 110 км/ч. От думите му става ясно, че електрониката по никакъв начин не е реагирала на препятствието, а когато той е натиснал спирачките, е било прекалено късно.



„При използване на системата Autopilot водачът трябва да бъде напълно концентриран върху случващото се на пътя, като държи ръцете си на волана и във всеки един момент е готов да поеме управлението на автомобила“, коментираха от Tesla.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    #4 ***, как може във всяка друга марка системата да засича препятствията на пътя и да спира - само в *** на Мъск дори да го засече не прилага никакво спирачно усилие. Вече са N на брой случаите в които се нацепва без метър спирачен път - жената все пак е реагирала и е оживяла! Като не му работи системата да спре да я продава и да лъже хората!
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ти е виновен автопилотът, ***, а че спиш на пътя. Никой, включително Тесла, не твърди, че системата е перфектна, нито че е готова. Според производителя и трябват още 1-2 години, но лично мен и това ме съмнява. Но в момента водачът си носи 100% от вината.
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Това е една безподобна ***! Нито една система за сигурност не сработва! Нито прословутия автопилот, нито даже АБС-с ами успява да "заключи" и подпали гумата, а накрая и въздушната възглавница не се е отворила при удара! Друсания африканец трябва да бъде пратен със следващия полет на Марс за престъпленията му!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е с пълна скорост. Вижда се дори как изпушват гумите като натиска спирачки 20 метра преди да се удари.
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Ники ( преди 3 години )
    И за какво ми е този автопилот след като трябва да внимавам повече като шофирам отколкото без него.Не е доизкусурен още а го монтират по колите си,за повечко пари.