IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 на автопилот не успя да избегне сблъсък

Електромобилът се вряза в неуправляем пикап (ВИДЕО)

Вградена камера на Tesla Model 3 запечата момента на сблъсък с неуправляем пикап на магистрала в Калифорния. Вали дъжд, пътят е мокър и водачът на пикапа губи управление, след което колата му преминава през няколко платна, за да се озове пред Tesla Model 3, която се движи с включен автопилот.

Електромобилът не успява да избегне сблъсъка, макар че на видеото, публикувано он неговия собственик се вижда, как машината се опитва са спре. Шофьорът – Трой Дейвис, твъррди, че той е натиснал спирачката, без да чака реакцията на автопилота. „Не съм сигурен, кой реагира по-бързо – аз или системата“, обяснява Дейвис.



По щастливо стечение на обстоятелствата, катастрофата завъшва без пострадали, а ударената Tesla Model 3 е ремонтирана. Водачът на пикапа, заради който е станал сблъсъка, е успял да избяга от мястото на произшествието и да се скрие. Дейвис все пак разчита, че моментът на удара е записан от камерата, което ще позволи да се видят номерата на пикапа и да се открие неговия собственик.

Всички модели на американския производител на електромобили разполагат със система TeslaCam. Тя включва комплект камери, разположение от двете страни на колата, на челното стъкло и на задното, като те изпълняват и ролята на видеорегистратори. Така се записва случилото се от няколко точки.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Фансоа ( преди 4 години )
    Във Франция видеорегистраторите са забранени. Елате ми да ви глобявам!
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    чик-чирик ( преди 4 години )
    Срамно е да се бърка лента с платно...
  • #4
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до номер 3 ( преди 4 години )
    Да беше се качил на естакадата, та евентуално да се прехвърли в насрещното платно ли? Или и той да изгуби контрол и да сътвори същото, връщайки се обратно на пътя? И така той от невинен да стане виновен? Поразгледай компилации из нета с такива видеа, дето невинни хора се опитват да избегнат удара, след което се натрисат в други невинни водачи и така те стават виновни, а първоначалните виновници се измъкват сухи от ситуацията и напускат местопроизшествието. Такива видеа има десестки из нета.
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    да беше качил по естакадата вместо да натиска спирачката. Ясно е , че компът няма да направи тази маневра, ако категоризира трасето като нерегламентирано.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    от ю-туба знам че ( преди 4 години )
    В Щатите това е ежеденевие, жулят без застраховки и като стане нещо бягат- пък ако мине номера.
  • #1
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Акционер ( преди 4 години )
    Не могла да закове на място при 110 в дъжда. Добър ден. Вика му се Физика. Абе вие друга работа нямате ли си, Алоо? Ще почнете да пишете и като я одраскат с ключ и като я препикае куче. Айде малко по-сериозно!