IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Tesla Model X се сблъскаха с нов проблем

Част от тавана на кросоувъра може да се разпадне по време на движение

Електрическият кросоувър Tesla Model X никога не се е славил с качество и надеждност, а сега към проблемите му се прибави още един, оплакват се собственици на автомобила в социалните мрежи Reddit и Facebook.


Tesla проблеми


Оказва се, част от тавана на кросоувъра може да се разпадне по време на движение, като това се превръща в опасност не само за возещите се в електромобила, но и за тези, които се движат след тях на пътя. Проблемната част представлява продълговато стъкло, разположено на покрива на Model X между горни части на вдигащите се врати.

Един от собствениците на Model X, който вече се е сблъскал с този дефект, заяви, че в сервизният център на Tesla са му отказали ремонт по гаранция, тъй като смятат повредата за механична. В крайна сметка му е било предложено поставяне на ново стъкло срещу 2200 долара. От компанията засега отказват коментар за случилото се.

В същото време стана ясно, че Tesla се опитва да разшири мрежата си от сервизни центрове в Европа с привличането на малки работилници, които в момента неофициално ремонтират автомобили на марката. В компанията са пресметнали, че подобен ход ще им струва по-евтино, отколкото откриване на сервизи на марката.


Tesla сервиз


За да може са получи официален статут, сервизът трябва да отговаря на 3 условия. Първото е, да обучи свои служители, а второто – да закупи нужното оборудване за всякакви ремонти. Третото е да гарантира покриването на всички стандарти на компанията при провеждането на ремонти дейности.

В замяна на това, сервизите ще имат право да обслужват и ремонтира коли на Tesla по гаранция, като ще получават пари от компанията. Те също така ще могат да поправят електромобили на американската марка срещу заплащане и съответно да реализира печалба.

Снимки: Reddit, Tesla

0 от 500