IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви премиера на огромен SUV

Кросоувърът със 7 места ще има дължина от 5100 мм

Компанията Volkswagen завършва тестове на пълноразмерен кросоувър, който ще бъде изграден по мотиви на концепта SMV от 2019 година, а като размери ще най-големият в гамата на марката. Този път бяха публикувани снимки на салона на автомобила.


Volkswagen SUV


Дължината на кросоувъра е 5100 мм, което е с 60 мм повече от тази на модела Teramont (в САЩ той се продава под името Atlas). Засега за безименния SUV е известно, че ще се предлага със 7 места в салона (2+3+2), както и че е изграден на модулната платформа MQB.

Разкрита е и гамата двигатели за пазара в Китай. Там моделът ще се предлага с 2,0-литров бензинов турбомотор, като и с 2,5-литров атмосферен агрегат. Скоростната кутия е 7-степенна преселективна роботизирана, като всички версии ще разполагат със система за задвижване на четирите колела.


Volkswagen SUV


На снимките на салона се вижда блок, на който е разположен селекторът на скоростната кутия. Приборният панел е цифров, виждат се и допълнителни места за съхраняване на различни предмети.

Производството на най-големия SUV на германската марка ще бъде насочено към завода на съвместното предприятие FAW-Volkswagen в Китай, като на местния пазар кросоувърът ще се появи през 2021 година. Засега няма яснота дали той ще се продава и в други държави.


Volkswagen SUV

Снимки: Carnewschina

0 от 500