IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто как изглеждат и отвътре следващите Dacia Sandero и Logan

Най-достъпните румънски модели ще претърпят сериозна промяна в салона

Снимки на интериора на новите Dacia Sandero и Logan бяха разкрити от изданието Cochespias.net преди премиерата на двата модела, която е предвидена за 29 септември. Най-евтините модели на френския концерна Renault са претърпели сериозен ъпгрейд на салона – променена е архитектурата на предни панел, появил се е 7-инчов тъч-скрийн на мултимедията, както и нов блок на управлението на климатика и приборен панел.


Dacia Sandero интериор


Принципна разлика в интериора на двата модела няма. Дизайнерите на Dacia и Renault са се отказали от кръглите дефлектори на вентилацията в полза на петоъгълни детайли. Шайбите за настройка на климатика са по-съвременни и са получила светлинни индикатори, като оранжевите показатели в приборния панел са отстъпила място на бели. Километражът и оборотомерът вече са разделени от екран на бордовия компютър.

Четириспицевият волан не се е променил на външен вид, но има повече бутони. Новост е и електромеханичната ръчна спирачка. Ако се съди по снимките, Sandero и Logan ще се сбогуват с 5-степенната механична скоростна кутия, като базовите варианти ще получат 6-степенна кутия. Схемата за превключване на задна предавка също се променя, като тя ще се включва с движение наляво и напред.


Dacia Logan интериор


Засега нито от Renault, нито Dacia официално съобщава техническите характеристики на двата модела, като се ограничават единствено със снимки на екстериора. Известно е, че новите Sandero и Logan преминават на модулната платформа CMF-B, позната от Clio и Captur, но запазват досегашния си пътен просвет.

Снимки: Cochespias.net

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 10 rate down comment
    то ако... ( преди 3 години )
    рено и дачия са некво "предимство" за мамалигата...пази Боже от такова!
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малииии, БМВ пасти да ядат!
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Никога не сме били на равен старт.Румъния по площ е два пъти по голяма и са 30 млн близо.Още през соца правеха Рена френски хеликоптери и самолети по лиценз.Просто Чаушеску ги беше оставил гладни накрая затова и го утепаха благодарение на това комунизъм и русофили там няма.И пак ги беше оставил без дългове за разлика от Тодар
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Добре е ( преди 3 години )
    Браво на румънците!Иначе аз лично не харесвам тези закрепени върху таблото таблети.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    рено.БъГъ ( преди 3 години )
    Брях!! Тъщътъ има се радва на телевизурчиту... и ич нема зебележи топурдията и скърцотенето, пък и дъл върви ил не върви!
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Все едно гледам Мерцедес вътре.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като за Дачия е супер не е далеч от по-скъпите конкУренти а това за скоростната кутия сигурно е грешка дето сте го писали 6 скорости с базов ДВГ е много малко вероятно дори изобщо не е вероятно
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Че "телевизорчето" стои като побито в нищото, вече трябва да сме свикнали. Но защо и приборното табло изглежда като само временно монтирано - има си своя рамка от всички страни + още едно "покривче"? - като че ли за това място е било предвидено друго, но после са решили да използват нещо, от което някой китайски производител има 1 000 000 бр. на склад и "Дай ся да не даваме излишни пари за разработка на ново нищо, че малко не ни пасва съвсем на предвидения отвор."