IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-Class ще получи автопилот от трето ниво

Технологията ще работи само при движение в сериозен трафик и скорост до 60 км/ч (ВИДЕО)

Дебютът на напълно нов модел на Mercedes-Benz винаги е голямо събитие, като това важи особено за флагмана на марката S-Clasas. Това е глобалният лидер, когато става дума за лукс и технологии. До премиерата на новото поколение на лимузината остават часове, като компанията-производител пусна ново видео с модела, което вероятно ще е последно.


Mercedes-Benz S-Class


За новата S-Class вече са известни много детайли, но все пак има и неща, който все още не знаем. Във видеото се виждат впечатляващото външно осветление, гигантският централен информационно-развлекателен екран, дигиталният приборен панел, скъпата кожа, накланящи се задни седалки и дори ключа за автомобила.

Едно от нещата, за които все още липсва пълна информация, са технологията, като потребител на Reddit хвърля малко повече светлина в тази област, най-вече по отношение на автономните технологии. Твърди се, че новата S-Class ще бъде първият сериен автомобил на света с автопилот от трето ниво. Подобни амбиции имаха и в Audi с новото A8, но в крайна сметка компанията от Инголщад се отказа. Проблемът в случая не е в самата технология, а в това дали шофьорът има право да махне ръце от волана и да отмести поглед от пътя.



В Mercedes-Benz вече са намерили решение на този казус, като трето ниво на автономно движение ще се предлага само на някои пътища в Германия и то при задръствания, когато скоростта е ниска – до 60 км/ч, а трафикът сериозно натоварен. Системата се казва Drive Pilot и все още не е одобрена от съответните органи, но се очаква това да стане до пролетта на 2021 година, когато ще стартира серийното производство на седана.

Снимка и видео: Mercedes-Benz

0 от 500