IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-добри японски коли от последното десетилетие

В класацията попадат както скъпи спортни модели, така и масови автомобили

Японската автомобилна индустрия е една от най-големите на света. Още през 1980 година тя надмина САЩ и стана най-големият производител на автомобили в света, като продължи да се движи по възходяща траектория. Днес Япония изостава единствено от Китай по този показател, но пък все още притежава най-голяма като обем на производство автомобилна компания – Toyota.

Японските автомобили са изключително популярни поради тяхната надеждност, наличност на резервни части, лесна поддръжка и огромен потенциал за настройка и тунинг. Освен това, те се предлагат и на сравнително достъпни цени, като запазват стойността си и на пазара на употребявани коли. През последното десетилетие се появиха някои наистина забележителни превозни средства от Страната на изгряващото слънце, като те са включени в тази класация, направена от изданието Hotcars.com.

10-те най-добри японски коли от последното десетилетие (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Hotcars

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бай Иване - GT86/ Subaru BRZ НЕ Е с ТУРБО! Какви глупости говориш, че и се караш...
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Петко ( преди 3 години )
    До коментар 14:Приятелю Нисан вече е самостоятелна компания още от миналата година когато шефът на Рено е брутално уволнен от компанията.
  • #14
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Хубави коли, японски! Здрави и надеждни, с добър дизайн, с добра остатъчна цена на вторичния пазар - какво повече да иска човек...
  • #13
    4 rate up comment 23 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Тия васали на Рено и коли ли произвеждали.Нисан Мизубишши скоро и Хонда всичко в ръцете на Френската държава.!.
  • #12
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Иван ( преди 3 години )
    с турбо е баба ти. Научи се поне да ползваш Гугъл, преди да се изказваш
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какъв Нюрбургринг ви гони, аз с кола 100 коня издухвам 90% от хората на магистралта, вие тука на състезатели ми се правите. Това за конските сили и 4x4 са най-големите измами в индустрията.
  • #10
    2 rate up comment 35 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    той Робърт деНиро е казал всичко по темата относно тойота лексус и всичкия жълт *** който се произвежда в азия ако вземем всеки един аналогичен модел от голямата тройка и ги сравним ще видим че всичко е произведено в азия е *** от към ходова част окачване скоростни кутии двигател интериор и мултимедия
  • #9
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Стереотипи от типа "японските коли са такива, а германските онакива" вече не важат. Toyota ProAce каква е като се прави в същия завод като близнаците си Ситроен и Пежо, или Мерцедес МЛ като се прави в САЩ. И преди съм го писал, сега ще повторя - всички вече правят пари, а не коли. Ако преди години бях написал в тук, че Мерцедес ще произвежда баничарка на Рено по минусите можеше да се преброи колко хора са чели статията :-)
  • #8
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Lexus LC500 е трепач! Не само като дизайн ами и като техника, концепция и качество на изработката. На снимките не може да се разбере много но като го видиш на живо на улицата е като космически кораб спрямо останалите коли. Тази кола със сигурност ще се превърне в колекционерска класика след 20 години.
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Младите не се интересуват от купчина метал.