IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-добри японски коли от последното десетилетие

В класацията попадат както скъпи спортни модели, така и масови автомобили

Японската автомобилна индустрия е една от най-големите на света. Още през 1980 година тя надмина САЩ и стана най-големият производител на автомобили в света, като продължи да се движи по възходяща траектория. Днес Япония изостава единствено от Китай по този показател, но пък все още притежава най-голяма като обем на производство автомобилна компания – Toyota.

Японските автомобили са изключително популярни поради тяхната надеждност, наличност на резервни части, лесна поддръжка и огромен потенциал за настройка и тунинг. Освен това, те се предлагат и на сравнително достъпни цени, като запазват стойността си и на пазара на употребявани коли. През последното десетилетие се появиха някои наистина забележителни превозни средства от Страната на изгряващото слънце, като те са включени в тази класация, направена от изданието Hotcars.com.

10-те най-добри японски коли от последното десетилетие (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Hotcars

0 от 500
  • #6
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Айде ( преди 3 години )
    Толкова ли е определящо кой е по-бърз на пистата? Toyota и Lexus по-бавни от всички други - ОК. Ами първенците по пистите са и "първи" по сервизите. Айде моля ви се. Това да не ви е формула 1.
  • #5
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хонда Type R е 40 000 евро и няма по-евтин начин да си на пистата с машина, която да ти надгражда пилотските умения. Не става дума за професионални шампионати а за аматьорски ентусиазъм, който е в основата на всичко.
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Тойота явно нямат двигатели за спортни коли, затова си сътрудничат със Субару и БМВ. Видно е, че всички инвестиции отиват за хибриди и електрически. Но поне дизайна на Лексусите е на ниво.
  • #3
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Кимоното ( преди 3 години )
    Хубавото при тези коли е че когато си последен (а това е гарантирано) ще си последен в кафетерията на пистата и кафе машината вече ще е загряла.
  • #2
    8 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    нищо особено коли за колосани пичове от близкия и среден изток
  • #1
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Я ( преди 3 години )
    "тяхната надеждност, наличност на резервни части, лесна поддръжка и огромен потенциал за настройка и тунинг" - това е истината, а не премиум затваряне на врати, или шумоизолация. Надеждност или суета? Японците са направили своя избор. Е има и нещо друго - за всеки влак си има пътници.