IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в BMW загатна за ново i8

Следващото поколение на спортния модел отново ще бъде хибрид

Производството на хибридното BMW i8 приключи през юни тази година с пускането на пазара на 18 уникални бройки от модела. Оказва се обаче, че спортното купе може да получи ново поколение, като за това намекна главният дизайнер на баварския производител Адриан ван Хойдонк в интервю за Car Magazine.


BMW i8


„Ако компанията създаде второ поколение на i8, то напълно логично автомобилът ще си остане с хибридно задвижване. Естествено, този модел ще бъде доста по-бърз и ще има по-голям пробег от сегашния, тъй като ще бъдем напред с 10 години по отношение на технологията“, коментира Ван Хойдонк.

Именно посоченият срок подхранва надеждите на феновете на модела, който беше представен като концепция през 2013 година, но се появи на пазара през 2014 година. От думите на главния дизайнер на BMW стана ясно, че ако има ново i8, то би трябвало да бъде готово през 2023 или 2024 година.

Според Ван Хойдонк, именно хибридният агрегат е най-доброто решение за реализиране на динамиката на моделите, подготвяни от подразделението BMW M. Използването само на електромотор ще увеличи теглото на автомобила, от което ще пострадат неговите характеристики.

За 6 години BMW произведе около 20 500 бройки от i8. Спортното купе се задвижва от 1,5-литров бензинов туродвигател с 3 цилиндъра и електромотор. Съвкупната мощност на агрегата е 370 к.с. и 570 Нм.

Снимка: BMW

0 от 500