IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият флагман на BMW получава ново име

Кросоувърът iX ще се предлага в три варианта на мощност

Електрическото BMW, чиято концептуална версия беше представена през 2018 година като iNext, ще се появи в серийно производство под името iX. Това съобщава популярното интернет-издание BMW Blog, което се позовава на свои източници.


BMW iNext


Според информацията, кросоувърът ще се предлага с избор от 3 задвижващи агрегата, които се различават както по мощност, така и по пробег с едно зареждане. Базовата версия ще развива 313 к.с., следващата – 530 к.с., а най-мощна – 620 к.с. За съжаление, точни данни за пробега липсват, но по-рано се съобщаваше, че един от вариантите ще изминава 600 км.

Като размери бъдещото BMW iX ще се разположи между X3 и X5, но вътрешното му пространство ще е почти колкото на по-големия от двата кросоувъра. Оборудването и опциите ще бъдат съпоставими с тези на моделите от 5-Series. Сред тях ще попаднат пневматично окачване, акустика Bowers & Wilkins, както и джанти с размер от 20 до 22 цола.

Серийният кросоувър ще получи и системата BMW Natural Interaction, която представлява алтернатива на познания тъч-скрийн и на останалите контролни уреди. Използвайки специални материали, инженерите на баварския производител ще могат да превърнат всяка повърхност в интерактивен дисплей.


BMW iNext


BMW iX ще бъде първият модел на марката, съчетаващ електрическо задвижване с автопилот от трето ниво и най-новите онлайн-сервизи. Премиерата на кросоувъра ще се състои до края на годината, но производството ще стартира в завода в Динголфинген през юли 2021 година.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zord ( преди 3 години )
    дизайнера на това нещо е братовчед на мики маус
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Искате да кажете, че техническия прогрес е съсипал БМВ? Тук все карачи има, които искат колата да е със задно предаване, много конски сили и никаква електроника. Дизайнът е друг въпрос.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    МХммм ( преди 3 години )
    Последното истинско БМВ което наистина искам да притежавам е М3 Е90/Е92. Всичко след това вече тръгна надолу. Не казвам че новите им коли са лоши, но просто вече не ме кефят. Идват ми в повече всичките им технологии и изкуственото усещане.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    МХммм ( преди 3 години )
    Другото нещо от което съм разочарован е новите модели стават все по изкуствени и някак постепенно се загуби философията за "Ultimate Driving Machine". В новите модели вече го няма това усещане за спорт и контрол което го имаше при старите модели. Прекалено много електроника, колите вече са доста тежки и големи, с електрически рейки, изкуствен звук на двигателя в купето минаващ през аудио системата и много други такива "подобрения" ...всичко това уби оригиналната философия на BMW.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    МХммм ( преди 3 години )
    Аз също съм фен на BMW обаче не мога да не отбележа че наистина новите им модели изглеждат доста зле. Има нещо азиатско-корейско японско в тях и мисля че това не е случайно защото тази тенденция се появи от както станаха партньори на Toyota. Повлияха се нещо от тях май и загрозиха дизайна. Предишните BMW-та бяха някак по елегантни и с по класически вид. А сега всичките имат изродски вид. Прекалено големи, изродски решетки и отвори, никаква симетрия, насечени груби форми....
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    къде е *** да каже колко гадна е колата ...