IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW потвърди електрическото X1

Кросоувърът излиза на пазара през 2021 година в два варианта на пробег

Премиерата на новото, трето поколение на BMW X1 ще се състои през 2021 година, като кросоувърът ще премине на нова платформа – UKL, която ще позволи използването на бензинови и дизелови двигатели, зареждащи се (плъг-ин) хибриди и изцяло електрически агрегати, съобщава Autonews, като се позовава на източник от компанията.


BMW iX1


Според информациите, електрическата версия – iX1, ще излезе през 2021 година, като ще се предлага с избор от две мощности на батериите. По-слабият вариант ще има капацитет от 38 кВт/ч, което ще осигурява пробег от 200 км, а по-силният – 74 кВт/ч, достатъчни за изминаването на 400 км.

Визуално най-малкият електрически SUV на баварците ще повтаря до голяма степен iX3, от който ще получи имитацията на решетката на радиатора и сините елементи, показващи, че това е автомобил с нулеви вредни емисии. Интериорът ще бъде по-различен от този на „баткото“, но ще получи същия цифров приборен панел. За салона ще бъдат използвани само екологично чисти материали.

Бъдещото iX1 е част от стратегията на германския производител, която предвижда до 2030 година BMW да продаде над 7 млн. автомобила с електрифицирано задвижване. До 2023 година трябва да бъдат готови 25 такива модела, като сред тях са още i4 (2021), електрическа 3-Series (2022 година), както и i5 и i7 (2023 година).

Снимка: BMW

0 от 500