IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Ford смени генералния си директор

Мястото на Джим Хакет заема досегашният оперативен шеф Джим Фарли

Поредната смяна на ръководството на голям автомобилен производител е факт – генералният директор и президента на Ford Джим Хакет напуска и двата си поста пред октомври, като мястото му ще заеме оперативният директор на компанията Джим Фарли.


Джим Хакет Ford


Хакет е начело на Ford от май 2017 година, като от момента на назначаването му досега в автомобилната индустрия настъпиха огромни промени. Именно с тях ще трябва да се съобразява новият шеф на компания Джим Фарли, който по-рано тази година беше назначен за отговорник за развитието на нови технологии и нова направление на бизнеса.

От Ford обявиха, че Хакет ще остане в компанията в ролята на „специален съветник“ до края на март 2021 година. За този период той ще трябва да предаде щафетата на Фарли, който ще влезе и в Борда на директорите на американския производител.

По-рано тази година групата Renault също смени генералния си директор, като мястото на Тиери Болоре беше заето от вече бившия шеф на Seat – Лука де Мео. Самият Болоре застава начело на Jaguar Land Rover, където заменя Ралф Шпет.

Сериозни промени има и в ръководството на групата Volkswagen AG. Вчера стана ясно, че Томас Шафер е новият президент на Skoda Auto, където заема мястото на Бернхард Майер. По-рано през години Маркус Дюйсман стана главен изпълнителен директор Audi, като замени Брам Шот.

Британският производител Aston Martin също има нов шеф – това е досегашният директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьоерс, който наследи Анди Палмър.

Снимка: Ford

0 от 500