IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите, за които забравихме напълно

От Fiat Dino и Ford GT70 до Dacia Denem: никой вече не помни, че тези коли са съществували

Ако сте сред онези хора, които обичат да надхитрят своите луди по автомобилите приятели, запомнете тази колекция, събрана от Autocar,  и след това ги помолете да ви разкажат нещо за автомобилите в нея. Всички тези модели са продавани в малки количества, в резултат на това вече са доста забравени. В някои случаи - напълно заслужено, а в други не, защото заслужаваха по-добра съдба.


Моделите, които едва ли някой си спомня - галерия:


Снимки: Autocar

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дачия Нощем ( преди 3 години )
    Не знам в Англия как е, но Renault 12 оставя отпечатък и не е толкова забравено. Дори без да броим многото дачии. Произведено е в милиони бройки, като в Турция го правят до към края на миналия век, че може и тоя. Преди 15-на години из Турция се срещаха доста полицейски Renault 12 в състояние "като нови".
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    YU2-VAL&BMG is w ( преди 3 години )
    На снимка под 10 се вижда едно швейцарско Монтеверди. А в средата на 70-те, същият този екстравагантен суис-мен прави едно великолепно творение с помощта на италиански ауто-дизайнер и визионер - красавицата МОНТЕВЕРДИ БЕРЛИНЕТТА, която се превръща, според мен поне, в еталон за редица по-късни модели на италианските бързоноги производители - Ламбо, Ферари, Абарт, както и на самото германско Порше.