IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Peugeot 5008 ще е още по-квадратно

Дизайнерът на французите обещава да го отличи повече от родственото 3008

Френската компания Peugeot обмисля да префокусира своя кросоувър 5008 в още по-практичен модел, когато дойде време за новото му поколение през 2022 година, съобщава британското издание Auto Express. Информацията е от разговор с главния дизайнер на марката Жил Видал (интервюто му за Automedia.bg можете да видите тук).
 
 
Peugeot 5008 render

Този рендър на AutoExpress показва как би могло да изглежда следващото 5008

  
Моделът, както и по-малкият му брат 3008, веднъж вече преживяха такава трансформация през 2017, когато от подобия на MPV бяха превърнати в типични SUV. Дизайнът на Видал тогава буквално взриви пазара и превърна дотогавашните аутсайдери в едни от най-продаваните модели в сегмента, и в главния източник на приходи за групата PSA.

В края на тази година двата автомобила ще получат фейслифт, но Видал вече работи по следващата генерация. Той признава, че за конкретно за 5008 ще се отдръпне малко от SUV-стилистиката в полза на практичността, която клиентите на този модел предпочитали. "5008 се купува от млади хора с малки деца. В същото време хората с повече възможности често избират по-малката кола, 3008", обяснява дизайнерът. "Това ни навежда на идеята да направим следващото 5008 дори още по-квадратно, но в същото време секси".
  
 
Peugeot 5008 I, II gen

5008 веднъж вече претърпя сериозна трансформация през 2017
  
 
Визуализацията на АЕ на база подсказките на Видал показва как точно може да се случи това. Следващите 5008 и 3008 ще бъдат построени върху еволюция на сегашната платформа, която ще позволява плъг-ин хибридно, меко хибридно и чисто електрическо задвижване.

0 от 500