IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti няма пари за кола за всеки ден

Производителят на хиперколи е принуден да пести средства

Хиперколата Bugatti Chiron с началната си цена от 3 млн. долара е един от най-скъпите нови автомобили на планетата. Той се продава по-бързо от предшественика си Veyron и носи печалби на компанията. Въпреки това обаче, производството на планираните 500 бройки от модела ще отнеме 5 години, като не всички от тях са продадени.


Bugatti


През последните месеци в Bugatti се обсъжда възможността за пускането на пазара на втори модел, който ще е по-практичен и значително по-евтин. Това ще позволи увеличение на продажбите на марката, като ще запази нейната ексклузивност. Епидемията от коронавирус обаче наруши тези планове.

Пред Automotive News Europe главният изпълнителен директор на Bugatti – Стефан Винкелман, заяви, че основният приоритет през компанията му в сложната икономическа обстановка в момента е намаляване на разходите. Това се отнася не само за Bugatti, но и за целия концерн VW Group. Затова и пускането на достъпен модел се отлага за неопределен период.

Казано по друг начин – германският концерн просто няма намерение да отдели средства за разработката на още един скъпоструващ продукт, който на всичко отгоре няма да бъде масов не е ясно как ще бъде приет от публиката. А в Bugatti не разполагат с достатъчно средства, за да осъществят този проект сами.

Очакваше се, че новият модел на марката ще бъде с 4 места, висок пътен просвет и електрифицирано задвижване. От този автомобил трябва да бъде произведени между 300 и 500 бройки, като цената на всяка ще е от 500 000 до 1 милион евро.

Снимки: Bugatti

0 от 500