IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коронавирусът фалира производител на джанти

Част от служителите на компанията BBS ще бъдат освободени

Последствията от пандемията с коронавирусната инфекция продължават да нанасят сериозни удари по автомобилната индустрия. Поредният от тях понесе един от най-големите производители на джанти – компанията BBS.


BBS джанти


Както съобщава изданието Autoevolution, фирмата е подала иск до Германския окръжен съд, в който съобщава, че не може да обслужва задълженията си и прекратява оперативна дейност. Каква е сумата, която дължи BBS, не се разкрива.

Според финансови анализатори, компанията ще претърпи мащабна реорганизация, за да остане на повърхността, но част от нейните 1200 служители ще бъдат освободени.

Това е третият път, в който основаната през 1970 г. BBS обявява банкрут. През февруари 2007 г. резкият скок на цените на алуминия доведе до бърз фалит на компанията и последвалата продажба на белгийски холдинг Punch International. Няколко година по-късно – през 2015, последва нов фалит, след който BBS стана собственост на южнокорейската компанията NICE.

Наскоро германският производител на джанти подписа договор с американските серии NASCAR за доставка на 18-цолови джанти за състезателни автомобили, като те трябва да заменят досега използваните 15-цолови.

Снимка: BBS

0 от 500