IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как светкавично да охладите нагорещена от слънцето кола

Само за няколко секунди температурата в купето пада с 8 градуса по Целзий

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурни автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го неведнъж, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект.
  
  
врата, горещо купе, охлаждане

   
   
Ако не разбирате японски (или по някаква причина не можете да разчетете китайските субтитри), ето какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти. Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах. Това ще изкара свръхгорещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух, и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.


 

 

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Чуждопоклоничеството е друга тема. Затова по-добре опитайте това така, както те са описали метода /същите условия/ и после пак ще говорим. А не ме мислете мен дали съм смешен или не. Всъщност тук какво се доказва,че като изтласкаме навън нагорещения въздух от затвореното помещение/купето/, респективно вкараме друг по-хладен отвън въздух, за някакви секунди в купето става по-хладно. Е браво гении! Да и след това в купето пак става толкова топло колкото и преди, то е ясно. Кой какво пак не разбра?
  • #4
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 години )
    Недеи обеснява на японците дали са учили физика пич , че ставаш смешен
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    по принцип адски много помага ако има човек комфорт модул и може дистанционно да отвори всички прозорци преди да влезе във фурната.. след секунди е по-добре вътре и вече може да се потегли по сравнително експедитивен начин, тъй че съвсем да се нормализира температурата.. веднага след това - AC MAX
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    . ( преди 3 години )
    За достатъчно секунди е този трик, докато влезеш, запалиш, отвориш всички прозорци и потеглиш вместо да влизаш в пещ и докато потеглиш вече си се разтопил.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Да но за колко секунди е този трик.Тия физика учили ли са? Топлообмен, топлопроводност, конвективно движение на въздуха и др.