IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Тайната" функция на автомобилната жабка

С едно движение тя се превръща в малък хладилник

Много хора след като си купят автомобил не считат за необходимо да прегледат упътването за експлоатацията му, предоставена от производителя. Може би защото си мислят, че знаят всичко. Напразно. В книжката има доста полезна информация, която разкрива някои не толкова познати за някои собственици функции на колата.


Жабка


Като например жабката. Всъщност, тя е не само място, където можете да поставите всякакви полезни и не чак толкова неща. Много хора не знаят, но в повечето автомобили жабката има една доста интересна "тайна" функция, която дори онези, които са наясно с нея, често я пренебрегват. А тя е изключително полезна през топлите месеци на годината и най-вече на дълъг път.

Първата стъпка е да се уверите, че в жабката има подсветка. В този случай с голяма степен на вероятност ще бъде възможно да се намери друг изключително важен елемент в нея - а именно превключвателя, върху който най-често има символ на снежинка. Не всички веднага осъзнават какво представлява това.


Жабка


Работата е там, че в много автомобили, оборудвани с климатик, има допълнителна опция - вентилационен клапан за жабката. Същността й, всъщност, е доста проста. Тя ви позволява да превърнете отделението за вещи в импровизиран хладилник. Това става само с едно движение на ръката и клапанът се отваря.

След това студеният въздух от климатика навлиза в жабката, което позволява използването й през лятото като хладилник. От личен опит знаем, че това е много е удобно, ако искате да охладите вода или друга напитка, както и да докарате някои бързоразвалящи се продукти до крайната ви дестинация.

0 от 500