IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как светкавично да охладите нагорещена от слънцето кола

Само за няколко секунди температурата в купето пада с 8 градуса по Целзий

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурни автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го неведнъж, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект.
  
  
врата, горещо купе, охлаждане

   
   
Ако не разбирате японски (или по някаква причина не можете да разчетете китайските субтитри), ето какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти. Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах. Това ще изкара свръхгорещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух, и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.


 

 

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Баси...мноо хора с туй си вадят хляба...да драскат глупости!
  • #14
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Doom90 ( преди 3 години )
    И после ще има в някой форум "колеги не ми работи централното на колата" или "като натисна бутона за стъклата се движат огледалата" или "колеги, запали ми се колата". Колата се проветрява перфвктно при 4 отворвни врати. Това с отварянето и затварянето на вратите, къса кабели, чупи ограничители и износва излишно пантите....
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 356 (вероятно от ( преди 3 години )
    Аве смехурко ганьов, те японците щото не са учили физика, пък тук всички са умници като теб затова на територията МУ се произвеждат и Тойота, и Хонда, и и Мазда и Много други....е на "партньорката" баба Меркел завода се размина ама карай....ха ха ха
  • #12
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дарака ( преди 3 години )
    От страната на изгряващото слънце ако не могат да се справят със слънцето кой :))))
  • #11
    10 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По голяма тъпотия не бях чел
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малко? Слънчев/топлинен удар; Дехидратация; Комари/Мухи; повече аромат на *** край накои поляни и кофи за ***; Инфаркти. Есента и пролетта са по-приятни на Балканите, стига да няма гръмотевични бури.
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Тони До #1 ( преди 3 години )
    Тия, както Ти ги наричаш със сигурност не познават и не са чували за твоето малодушие!
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тони до #1 ( преди 3 години )
    Тия
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Кирчо ( преди 3 години )
    *** статия за хора които са карали коли без климатик по 700-800 км за 24 ч само си леко схванат на друтия ден.
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Не, не мога да се сдържа и ще кажа още нещо, за недоразбралите, че то и в статията си пише цитирам "един изключително *** трик". Не пише учени демонстрираха физично явление, физичен опит, физичен експеримент, а пише *** трик. И аз питам, тия които правят този ***, то е и видно, *** трик, учили ли са физика или не. Защото аз съм учил. А ако някой бърка този *** трик със сериозната наука физики, то няма повече какво да говорим.Наистина!