IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странният всъдеход на базата на G-Class си търси нов дом

Един от трите кабриолета, създадени от френско тунинг-ателие, се продава

През 80-те години на миналия век френската фирма Heuliez разработва проект за собствен всъдеход и дори произвежда 3 опитни екземпляра. Моделът получава името Intruder, като прави впечатление както със странния си външен вид, така и с нестандартните технически решения.


Heuliez Intruder


Всъщност, Heuliez Intruder е първият в историята хибрид между пълноценен всъдеход и автомобил със свалящ се метален покрив. В основата на автомобила са шасито и силовите агрегати на тогавашния Mercedes-Benz G-Class 320.

Това означава, че кабриото се задвижва от 3,2-литров мотор с 6 цилиндъра, развиващ 215 к.с и 300 Нм въртящ момент. Двигателят е съчетан с 4-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с всички блокировка, предлагани за G-Class.


Heuliez Intruder


В обявата за продажбата се посочва, че ходовата част на автомобила, както и механизмът за вдигане и сваляне на покрива са в идеално състояние. Компанията DK Engineering, която е възстановила Intruder и сега го продава, оценява работата си по всъдеходния роудстър на 280 000 евро.

Не се разкрива обаче сумата, за която продавачът е готов да се раздели с автомобила, като тя ще бъде съобщена само на заинтересованите евентуални купувачи.

Още снимки на необикновения всъдеходен роудстър - вижте в галерията:

Снимки: DK Engineering

0 от 500