IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes SL74: когато германците направят muscle car

Чудесен екземпляр от този откачен автомобил със 7.4-литров двигател се продава онлайн

Muscle car e американски термин, който означава най-често солидно купе със задно предаване и възможно най-обемния V8 мотор. Кой знае каква технологична сложност не се търси - важното е само колата да я бива за драг рейсинг и да може да "изпуши" чифт гуми за норматив.

     
Mercedes SL74


    
Европейските производители по начало предпочитат по-софистицираните решения. Но ето ви и един типичен европейски "мускулест" автомобил, дело на последователните усилия на Mercedes и RENNtech.

В основата му е Mercedes SL600 от 1998, който дори и със своя фабричен 6-литров V12 мотор никак не е бавен. Но маниаците от RENNtech винаги са живеели с философията, че няма такова нещо като "твърде много мощност". Затова са взели този агрегат и са го уголемили до 7.4 литра работен обем. Така се е родил SL74.

   
Mercedes SL74


   
Доработени състезателни машини в Европа се срещат достатъчно често - но тази не е от тях. Майсторите на RENNtech не са си представяли пистови чудеса. Те просто са направили един удобен и възможно най-бърз шосеен автомобил.

Eстествено, при 813 Нм максимален въртящ момент той може да превърне коя да е гума в парцал за броени секунди. Но не в това е чарът му.

От RENN са променили не само обема на цилиндрите, но и електронното управление, всмукателния колектор, изпускателната система, и в резултат вадят от този атмосферен мотор 575 конски сили. Дори и в днешната турбоера това е доста.

    
Mercedes SL74


    
Автомобилът е доста рядък, уви, но точно сега един екземпляр се продава чрез bringatrailer.com. Той е в цвят Brilliant Silver Metallic, със сив кожен салон, AMG пакет, 19-цолови джанти и с два покрива, които могат да се сменят - черен от текстил и метален.

Колата е със сертификат от RENNtech, с пълна история (без претърпени злополуки) и само с 80 000 км на километража. До края на търга остават 6 дни, цената до момента е 35 000 долара.

  
Още снимки на Mercedes RENNTech SL74 вижте в галерията:


 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Ех мечти... има няма 20 години това (R-129) ми седеше на стената...
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    T101 ( преди 3 години )
    Мъсъл кар може да направи всеки, дори европейците.Пони кар правят само американците, тоест да е леко и да може да завива и да се използва за смислени пътешествия без да става централна част в тях или основно перо в бюджета.Трябва и да е евтин.Европейските производители обаче смятат, че разполагащите с 35.000 долара трябва да карат 4 цилиндрови сапунерки с умишлено долнопробен имидж за да им личи отдалеко, че са бедни.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    #2 ( преди 3 години )
    Това е Mercedes Renntech SL74, a не Mercedes AMG SL73. Освен да се гледат картинките, е добре да се четат и текстовете :D
  • #2
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Влади ( преди 3 години )
    7.3
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    яка машинка :)