IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz CLK от 2006 е продаден на цената на два нови AMG GT

Уникалният DTM AMG Cabriolet мигновено си намери нов собственик

Кабриолет Mercedes-Benz CLK DTM AMG от 2006 г. беше продаден на цената на два нови Mercedes-AMG GT почти веднага, след като се появи на пазара. Успешната сделка сключи нидерландският автосалон Auto Leitner. А тайната на бързата продажба е, че автомобилът е много рядък и е в отлично състояние.


Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet


Специалната версия на кабриолета Mercedes-Benz CLK с приставка DTM AMG към името излезе през 2006 г. в ограничен тираж от 100 бройки. От тях 80 бяха предназначени за пазара в Европа. Изложеният за продажба автомобил за 14 години e изминал едва 5073 км и е напълно нов.

Излизането на кабриолета CLK DTM AMG е посветено на победата на Mercedes в германския шампионат за туристически автомобили и затова технически машината до голяма степен повтаря състезателното купе. От стандартния CLK специалната версия се отличава по агресивната аеродинамика, разширените калници, окачването и състезателните гуми Dunlop.


Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet


Под капака на „напомпаните“ кабриолет и купе, което излиза 2 години по-рано, е разположен V8 с компресор и работен обем 5,4 литра. Той развива 582 к.с. и 800 Нм, като мощността се предава на задната ос с 5-степенна механична скоростна кутия. За сравнение, Mercedes-Benz CLK 63 AMG разполага „само“ с 482 к.с., а ограничената серия CLK 63 AMG Black Edition и предлага 507 к.с.

Купето  и кабриолетът CLK DTM AMG са оборудвани със спътникова навигация, климатик, кожен салон с елементи от карбон, алуминий и алкантара. В базовото оборудване влиза и двуксенонова оптика.


Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet


Много от купета и кабриолетите CLK DTM AMG попадат в частни колекции и принадлежат на известни хора Среди собствениците им са бившите пилоти от Формула 1 - Хуан-Пабло Монтоя, Мика Хакинен и Дженсон Бътън, а също така и действащият състезател от тима на Alfa Romeo Racing F1 - Кими Райконен.

Автосалонът Auto Leitner успя да продаде кабриото Mercedes-Benz CLK DTM AMG за 299 500 евро, като за тези пари в Германия може да се купят две купета Mercedes-AMG GT C на цена от по 152 000 евро. Все пак печалбата не е толкова сериозна, тъй като при излизането си на пазара автомобилът струва 236 000 евро, като с данъците и обслужването тази сума скача значително.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Auto Leitner

 

0 от 500