IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz SL се завръща към корените си

Главният дизайнер на марката разкрива и подробности за следващата S-Class

Новият Mercedes-Benz SL, който трябва да бъде представен през следващата година, ще се завърне към оригиналния модел от 50-те години на миналия век, заяви главният дизайнер на Daimler – Гордън Вагенер пред британското издание Autocar.


Mercedes-Benz SL


Той призна, че не е фен на ретро-дизайна, така че новият SL няма да повтаря съществено облика на оригиналния модел. Въпреки това, SL ще се отдалечи от стила на роудстъра GT, като ще се завърне към спортните си корени. За тази цел AMG активно участва в развитието на модела, който ще остане без досегашния сгъваем твърд покрив. Той ще бъде сменен с конструкция с плат.

„За мен най-красивият SL е оригиналът - 300. Смятам, че сме взели част от неговата ДНК, като започнем от пропорциите, обработката на повърхностите и други подобни неща. Новият SL ще използва адаптираната платформа на следващия AMG GT, но това ще бъдат два различни автомобила. GT е сътезателна кола, а SL - спортна. Повярвайте, разликата ще се вижда ясно“, допълни дизайнерът.

Вагенер коментира и новата S-Class, който трябва да бъде представена до края на 2020 г. Според него, този модел е „крайъгълън камък в дизайна“, а освен това ще играе основна роля в цифровизацията на флагмана на марката през следващото десетилетие. Лимузината обаче ще запази дизайнерския си език.

„Когато имахме 3 модела, беше лесно да променяме дизайна на всеки от тях. В момента това е невъзможно. Има много хора, които обичат S-Class такава, каквато е. Така че, това ще бъде последният модел, който бихме променили коренно“, каза още Вагенер.

Той допълни, че най-големите изменения ще бъдат в салона, където се залага на дигиталните технологии. Версията Maybach ще продължи да обслужва ултралуксозния сегмент, но и тя ще бъде фокусирана върху основни ценности на Mercedes – изработка и качество на материалит, а не само върху технологиите.

През 2022 г. ще видим и изцяло електрически луксозен седан – EQS, който ще бъде еквивалент на S-Class. Той ще се разположи над EQE, който на свой ред ще се равнява на Е-Class.

„EQS ще се различава много от S-Class, тъй като ще бъде насочен към съвсем различни клиенти. Това ще е много иновативно превозно средство“, каза още Вагенер.

Снимки: Autocar

 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Нещо не си в час ! Мерцедес си бяха първи, но имаха 6 годишен период в който БМВ ги изпревари, заради лошия МЕНИДЖМЪНТ ! Сега всичко се нормализира !
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Ауфвидерзеен ( преди 3 години )
    Daimler скоро ще е на 100% катайски.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Марлон ( преди 3 години )
    "Този" вече го позлатиха, защото благодарение на него Merc догониха и изпревариха BMW и продават повече, отколкото когато и да било. Масово клиентите ги харесват. А това, че някой загорски или кюстендилски естет си милее за тумбестите форми на неговия мерджан от 1999, Daimler никак не ги вълнува
  • #3
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    Този ще го изхвърлят, помнете ми думата ! Ужасна Sклас, а сега това е ...
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Унуфрий ( преди 3 години )
    Предполагам, че говори умни неща, но аз не го разбирам - не схващам разлика между състезателен и спортен, някой ще ме освети ли с обяснение?
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Поредната издънка на ВагИнер - А-класа с кофти багажник! Тоя съсипа марката :(