IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes подготвя още един компактен кросоувър на ток

Моделът EQB ще получи нестандартен дизайн на предната част

Само преди няколко дни ви показахме първи снимки на бъдещия електрически кросоувър на Mercedes-Benz, който ще се казва EQA и ще се появи на пазара през 2021 г. Сега става ясно, че германският производител готви и по-голям SUV на ток с името EQB.


Mercedes-Benz EQB


Неговите продажби също ще стартират догодина, като той ще бъде изграден на същата платформа, на която е EQA. Това е архитектурата MFA2, използвана също така за семействата A-Class и B-Class. Бъдещият EQB ще прави впечатление с нестандартния дизай на предната част, който ясно ще показва, че това е електромобил.

Технически новият кросоувър ще повтаря ЕQA, но ще се отличава от него по по-големите си размери. Топ-версията ще получи два електромотора със съвкупна мощност от 275 к.с., които ще позволят ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде около 480 км.

В Mercedes-Benz планират масово настъпление при електрическите модели, като най-късно до 2025 г. в семейството EQ трябва да минимум 10 автомобила на ток.

Снимка: Auto Express 

0 от 500