IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци разкриха цената на конкурент на Bugatti Chiron

Хибридната суперкола Hongqi S9 ще струва около 1,4 млн. долара

Компанията Hongqi, която е част от китайския концерна FAW, разкри цената на своя бъдещ суперхибрид Hongqi S9. Хиперколата със средно разположение на мотора, която ще се конкурира с Bugatti Chiron, е оценена на 1,4 млн. щатски долара.


Hongqi S9


Китайският автомобил е оборудван с хибридна задвижваща система, която се състои от 4,0-литров бензинов V8 и електромотор. Съвкупната мощност а агретата е 1400 к.с., което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди. Максималната скорост на суперхибрида е 400 км/ч.

Името на марката Hongqi се превежда като „Червено знаме“. Затова и през цялата карбонова каросерия на автомобила преминава червена линия. Към историята на бранда препращат и червеите джанти, както и логото и емблемите на марката, които са в същия цвят.


Hongqi S9


Дебютът на серийната версия на китайския суперхибрид пред публика трябва да се състои до края на годината, а стартът на серийното производство е предвиден за пролетта на 2021 г.

Снимки: Autohome

0 от 500