IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа базовия вариант на Octavia

Версията с най-ниско оборудване струва поне 18 450 евро

Компанията Skoda показа базовия вариант на новата Octavia – Active, който вече се предлага на пазара в Чехия. Досега автомобилът беше достъпен в нива на оборудване Ambition и Style.


Skoda Octavia Active


На външен вид базовата Skoda Octavia може да бъде разпозната по обикновените 16-цолови джанти, тъй като за всички останали нива се предлагат лети джанти. В салона е поставена класическа комбинация от аналогови прибори и монохромен (черно-бял) дисплей , а воланът е пластмасов и няма бутони за управление на аудиосистемата.

Версията за Европа в ниво на оборудване Active предвижда 7 въздушни възглавници, електрическо управление на прозорците, бутон за стартиране на мотора, електро-механична ръчна спирачка, стандартен климатик, светодиодни фарове, круиз-контрол и система за следене на лентата на движение.


Skoda Octavia Active


В Чехия цената на новата Skoda Octavia във варианта Active, оборудвана с 3-цилиндров бензинов турбомотор TSI с обем 1,0 литър (мощност 110 к.с.) и 6-степенна механична скоростна кутия, започва от 18 450 евро. За сравнение, ниво на оборудване Ambition със същия двигател струва поне 20 840 евро.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до 6 ( преди 3 години )
    Добре е, брат. За такава голяма кола.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Fabia 1.0 TSI ми харчи средно 6 - 6.5/100 бензин.
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Нали сега пък БГ то е залято от много "качествени" втора ръка, де.3 цилиндровите турбо мотори имат много предимства и малко недостатъци. Аз карам такъв само,че EcoBoost и за 55 х.км. всичко е ок.Но да не сравняваме тук с Шкодата,все пак това е техника от Форд Европа и нещата са съвсем други. Но предразсъдъц.са лошо нещо, покарайте такъв мотор като моя и сами ще усетите разликата и по разхода 5,6-5,7 комб-н,по шума, вибрациите,по динамиката и мн.др.И чакам да видя 1.0 Фокус с 48 волта мек хибрид.
  • #4
    12 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Тези миксери продени от псевдо екологията са едно от най-големите недоразумения, че и турбинирани - колко да изкарат колкото толкова.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Според
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не са лоши двигатели имам такъв на дълго 4_4,5 в града 6-7 литра само че е vw polo
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    3-цилиндров със 110к.с. чиста "еднодневка", лошото е че до 5 години в Бг ще се усети липсата на качествени коли втора ръка , нали никой не си мисли че тези модели с двигатели под 1л ще стават за нещо след 200 хил км.