IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа базовия вариант на Octavia

Версията с най-ниско оборудване струва поне 18 450 евро

Компанията Skoda показа базовия вариант на новата Octavia – Active, който вече се предлага на пазара в Чехия. Досега автомобилът беше достъпен в нива на оборудване Ambition и Style.


Skoda Octavia Active


На външен вид базовата Skoda Octavia може да бъде разпозната по обикновените 16-цолови джанти, тъй като за всички останали нива се предлагат лети джанти. В салона е поставена класическа комбинация от аналогови прибори и монохромен (черно-бял) дисплей , а воланът е пластмасов и няма бутони за управление на аудиосистемата.

Версията за Европа в ниво на оборудване Active предвижда 7 въздушни възглавници, електрическо управление на прозорците, бутон за стартиране на мотора, електро-механична ръчна спирачка, стандартен климатик, светодиодни фарове, круиз-контрол и система за следене на лентата на движение.


Skoda Octavia Active


В Чехия цената на новата Skoda Octavia във варианта Active, оборудвана с 3-цилиндров бензинов турбомотор TSI с обем 1,0 литър (мощност 110 к.с.) и 6-степенна механична скоростна кутия, започва от 18 450 евро. За сравнение, ниво на оборудване Ambition със същия двигател струва поне 20 840 евро.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    толкова пари за тая гола вОда си е наглост.. а едно време шкода бяха народните коли. ваген нарочно натискат цените нагоре за да може да се продават и необосновано скъпите фв и ауди. сеат си остава вай качествената марка в групата. доколкото вече може да се говори за качество при ваг
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е цена в Германия или някъде в западнва Европа - тук ще е до около 30к лв.
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До #14 ( преди 3 години )
    Ама горе пише 18 450 евро, а не 20 .........
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    20 хиляди евро за базова Шкода, по-добре 16 за еквивалентно Рено Меган или Кия Сийд. И без това всички съвременни коли се правят с малолитражни напомпани алуминиеви двигателчета дето едвам издържат150-200 километра и умират. Не случайно няма производител, който да дава повече от 150 хиляди гаранция и това не е случайно :)
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Защо сте сложили снимка на KIA.Соррррри! Объркал съм се.
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Абе те до 50 к едвам избутват ти 200 к...
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Bugatti Chiron ( преди 3 години )
    До долния потребител - Koлега, казваш правдоподбни неща, ама по-леко със суперлативите(те са за коли като горната) и сравненията. За категорията на Фокус, пазара в нормалните европейски страни си е казал тежката дума и той не е в полза на Форд. И не ме разбирай грешно, не твърдя ,че правят ***....
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Напротив. Има и по-добри в различните аспекти /дали двигатели,дали комфорт, безопасност,технологии или имидж и др./ коли от тези предлагани от Форд, вкл.Фокус, но на тези /ниски/ цени, като общ пакет и начин на приложение и ползи, Форд е ненадминат. Какво лошо има в това човек да мисли практично и да бере плодовете на правилният си избор, каквото му е най-нужно, независимо, че някои интернет *** мислят друго, и считат че Форд е "***". Е къде тук е здравият разум?
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    #5 ( преди 3 години )
    Тука май и ти не си повярва съвсем :):):)
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 356 ( преди 3 години )
    "Но да не сравняваме тук с Шкодата,все пак това е техника от Форд Европа и нещата са съвсем други", ти нещо шегаджия си падаш......