IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW съкращава 6000 служители

Ще бъдат освободени и всички специалисти с временни договори

Компанията BMW е взела решение за нови съкращения на работници заради кризата, предизвикана от пандемията с коронавируса. Както съобщава вестник Handelsblatt, ще бъдат освободени поне 6000 човека.


BMW


Освен това, баварският производител планира да се откаже от услугите и на специалистите с временни договорr. С тази категория общият брой на съкратени служители ще достигне 10 000 човека. По информация на изданието, процесът ще има доброволен характер, като първо ще засегне най-възрастните работници.

По същия път поемат и другите големи германски производители. Вече е известно, че Audi се готви да уволни около 9500 човека. Над 14 000 пък ще бъдат освободените заради кризата служители на концерна Daimler.

Резултатите от продажбите на нови автомобили в Европа през първите 5 месеца от годината са спаднали с 41%. Германският пазар показва намаление с 35%, което кара автомобилните производители да предприемат още мерки за намаляване на разходите.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Китайците ( преди 3 години )
    ...търкат ръчички, сега ще вземат на работа най-добрите!Съвсем скоро китайските автомобили ще са на световно ниво!