IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault съкращава 1500 инженери

Над хиляда работници ще освободи и Jaguar Land Rover

Френската група Renault се подготвя да съкрати 1500 инженерни позиции от работната си сила в родината, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от синдикални лидери. Чистката е част от плана за съкращаване на 2 милиарда евро от разходи през следващите две години. Информацията бе приета позитивно от финансовите пазари и акциите на компанията поскъпнаха с 5.7%.

   
Renault, синдикати, съкращения

   
Renault се озова в доста затруднено финансово положение заради едновременното въздействие на три фактора: влезлите в сила нови европейски тавани за емисиите и свързаните с тях глоби; блокирането на производството и продажбите от карантинните мерки срещу коронавируса; и накрая, но не по важност, тежката криза при партньора Nissan, в който френската група държи 43% от капитала и който бе главен източник на печалба в предишни години.

Планът на Renault за справяне със ситуацията предвижда общо 15 000 съкратени работни места по цял свят, включително 4600 във Франция.

Поредната вълна от съкращения ще се случи и в закъсалия британски производител Jaguar Land Rover. Компанията, която е собственост на индийската Tata Group, ще освободи 1100 работници, предимно от временно заетите. Планът на JLR бе да икономиса 5 милиарда лири от разходи до март 2021, до момента около 3.5 милиарда от тях са реализирани, съобщи финансовият директор на Tata Motors П. Б. Баладжи пред индийския кореспондент на Reuters. Само от карантината срещу коронавируса производителят на луксозни автомобили загуби около 800 млн. лири.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най ми харесват"индЖенерите" на снимката! Тя е показателна за Франция!!
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като чета по-долу, expert-a се е изкудошил, но полуграмтния анонимен след него, не е схванал.
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега Експерт, дали ти харесва, или не, германците са тези, които са дали автомобила на света в сегашният му вид и продължават да са най-добрите производители!! Колко и да се напъваш да хвалиш ту френски, ту японски производители - истината е една!!!
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    винаги си личат необратимите увреждания от системното ползване на рено! Погледенете например тоя "експерт" дето е писал и сам си е отговарял като #3,5,7 и 8 ...
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Естествено, че ще ги лапнат немците. Идват им наготово, с последните технологии на Рено. Ще видиш как ще дръпнат германците, на гърба на французите. То винаги така е било, де.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То добре, че има Рено, че да съществуват Мерцедес и БМВ. Ако не са французите, ония бозавите за нищо не стават.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тука някакъв "експерт" много ме разсмя!! Те, разбираш ли, от Daimler и BMW те точно до тия са опрели! Колкото ти си, бате "експерт" с това сЪкращават, толко и тия са инженери!
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    expert ( преди 3 години )
    Щото имат струпване на много акъл на едно място. За това ги сакръщават. Повечето от тях ще ги лашнат Мерцедес, БМВ и Ауди. Ще паднат от кон на магаре, но все пак е нещо.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    увредените от системно ползване на рено винаги стават за ..."смех"! Хем са и "грамотни".
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 3 години )
    *** инженееа с ТУ пуцшуле се изказа.