IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan съкращава 20 000 работници

Уволненията ще засегнат предимно Европа

Повече от 20 000 служители на Nissan ще останат без работа като част от плана за реструктуризация на компанията заради спада на продажбите, предизвикани от пандемията от коронавирус, съобщава японската информационна агенция Kyodo News.


Nissan


По-рано вече беше обявено, че Nissan разработва стратегия за съкращаване на 2,8 млрд. долара разходи през следващите 3 години. Част от нея е закриването на бюджетната марката Datsun и насочване на всички усилия към разработката и производството на кросоувъри. Така в европейската гама на Nissan ще останат само Qashqai, Juke, X-Trail и електрическият Ariya, чието излизане на пазара предстои.

Очаква се, британският завод в Съндърланд да премине на две смени, което означава, че съкращенията на персонала ще засегнат и него. Фабриката в Испания, където се произвежда пикапа Navara ще бъде затворена, а от тази в Санкт Петербург ще бъдат освободени 500 служители.

Като част от марките се предвижда и спирането на двата спортни модела на марката – GT-R и Z, като повечето подробности за плановете на Nissan ще стана ясни до 28 май.

Снимка: Nissan

0 от 500