IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet показа най-мощния си атмосферен V8

Двигателят LS427 може да се похвали с 570 к.с.

Американската компания Chevrolet разкри на официалния си сайт новия си високопроизводителен двигател LS427/570, който представяла атмосферен V8 с 570 к.с., изграден на базата на добре известния мотор LS7 V8. Последният беше поставян на спортното купе Corvette поколение C6 в по-мощната си версия Z06, катто и на Camaro Z/28.


V8 Chevrolet


Представители на производителя твърдят, че благодарение на големия брой различни модернизации, новият Chevy LS427/570 предлага по-голяма производителност от предшественика си. Chevrolеt ще продава този 7,0-литров двигател напълно сглобен с всички необходими агрегати и компоненти, като той вероятно ще бъде използван голям брой впечатляващи тунинг-проекти.

За да подобрят досегашният мотор LS7, инженерите на концерна GM, част от който е Chevrolet, са добавили в конструкцията му нов разпределителен вал, нови пружини на клапаните, бутала от титан, ковани колянови валове и нископрофилен изпускателен колектор.


V8 Chevrolet


Благодарение на това, мощността на мотора е увеличена от 505 (при C6 Z06) до 570 к.с. Пълната модернизация на LS427/570  го превръща в най-мощния атмосферен двигател в гамата на General Motors. Създателите му твърдят, че той е преднадначен за състезателни автомобили и ще направят така, че той да не може да бъде поставят на автомобили за използване по обществени пътища.

Снимки: Chevrolet

0 от 500