IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напук на екологията - GM разработва нов 6.2-литров V8

Засега не е ясно за какъв автомобил е предназначен двигателят

Американският концерн General Motors разработва нов 6.2-литров V8 двигател, но не е ясно за коя марка (в концерна влизат няколко бранда) и за кой модел е предназначен. Американският The Fast Lane Truck цитира анонимен източник, който твърди, че инженерите на GM са много напред в разработването на двигателя, който ще бъде монтиран на всъдеходи и/или пикапи.


Chevrolet Colorado ZR2


За съжаление има малко подробности за новия двигател, освен това, което казва неофициалнияj източник. Той обаче посочва, че двигателят може вероятно да бъде поставен в най-мощната версия на всъдехода Chevy Tahoe SS, както и под капака на пикапа Chevy Silverado ZRX.

Слуховете и многобройните шпионски снимки говорят за това, че Chevy подготвя по-мощна версия на Colorado ZR2 (на снимката). Малко вероятно е тази нова версия да се появи преди моделната година 2022 - обичайната модификация на пикапа трябва да бъде представена през 2021 година.

В същото време представители на Chevy многократно са казвали, че Tahoe във версията RST едва ли ще получи атмосферен 6.2-литров V8 с мощност от 420 конски сили. Версията на всъдехода SS обаче е напълно възможно да бъде оборудван с новия турбинен V8.

0 от 500