IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов иск срещу Ford заради скоростна кутия

Този път проблемът е в механичната трансмисия на Mustang

Преди няколко месеца Ford беше осъден да плати обезщетение на собствениците на моделите Focus и Fiesta, оборудвани със скоростна кутия  PowerShift, която се оказа дефектна. Потърпевшите ще получат компенсация, която в някои случаи може да стигне до 22 000 долара. Сега обаче Ford отново е изправен пред подобен проблем.


Ford Mustang


Този път става дума за друга скоростна кутия, съобщава изданието Car Complaints. Притежателите на автомобили Ford Mustang, произведени през периода 2011-2020 г., са завели в съда нов колективен иск заради проблем с 6-степенната механична скоростна кутия в модификациите MT82 и MT82-D4.

Собствениците твърдят, че скоростната кутия вибрира, а зъбните колела стържат при смяна на предавките. Така механизмът е подложен на преждевременно износване и в крайна сметка излиза от строя. Ищците твърдят, че дори след смяна на вилки, валове и синхонизатори проблемът остава. Това означава, че става дума за конструктивен недостатък на трансмисията.

От Ford признаха за проблема с механичната скоростна кутия, но твърдят, че той не е производствен, тоест не е по вина на компанията, а се дължи на експлоатационно износване.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    финансов(о) бос ( преди 3 години )
    Хахаха , знаем ги тези "нормални ескплотационни износвания" , отваряш книжката на много от автомобилите и пише че разход на масло от 0,6л/1000км е в реда на нещата и че няма проблем да долееш 10литра между смяня и смяна. Та какво остава за скоростната кутия.