IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes подготвя по-мощен GLB

Версията AMG 45 ще получи двигател с 387 и 421 к.с.

Към момента Mercedes-AMG GLB 35 е най-мощната версия на компактния кросоувър, но скоро моделът ще получи още по-бърза модификация, съобщава изданието Automobile.


Mercedes-Benz GLB


Според информация, която е открита в каталога на Бюрото за патенти и търговски марки на САЩ, компанията е подала заявка за излизането на пазара на версия GLB 45. Тя ще получи най-мощния в света 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, който стандартно развива 387 к.с., а във версията S мощността му е 421 к.с.

За сравнение, Mercedes-AMG GLB 35 е оборудван с 2,0-литров турбомотор с 306 к.с. Това е и най-бавният модел в арсенала на подразделението AMG, тъй като ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди.


Mercedes-Benz GLB


Ако се съди по публикуваните патентни изображения, GLB 45 почти няма да се отличава от GLB 35. Кросоувърът ще получи променана предна броня и 4 тръби на изпускателната система вместо 2. Премиерата на Mercedes-AMG GLB 45 вероятво ще се стои в близките месеци.

Снимки: Automobile

0 от 500