IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz сравни новия GLB със смартфон и с швейцарско ножче

Кросоувърът с 3 реда седалки ще бъде представен през лятото

Mercedes-Benz сравни новия GLB със смартфон и с швейцарско ножче

Компанията Mercedes-Benz публикува ново изображение на серийната версия на кросоувъра си GLB. Надписът под снимката в страницата на марката във Facebook е достатъчно красноречив - "умен като смартфон и практичен като швейцарско ножче".

Концептуалната версия на кросоувъра беше показана на автосалона в Шанхай тази пролет, а серийният вариант ще бъде представен официално през лятото. Знае се, че автомобилът е изграден на същата платформа, която използват новите компактния модели на марката - A-Class, B-Class и CLA. 

Mercedes GLB

Машината ще получи и същия гама от двигатели, на която разчитат тези модели. Нав сред е 2,0-литров бензинов турбодвигател с 4 цилиндъра, който развива мощност от 224 к.с. Същият агрегат, но с по-голяма мощност, ще бъде използват и за бъдещата AMG-версия на модела.

Новият GLB ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела, но не е изключено германците да се откажат от задвижването само на единия мост. Кросоувърът ще бъде достъпен само с 3 реда седалки, а през 2021 г. ще излезе и изцяло електрическа модификация, която ще получи името EQB. 

Снимка: Facebook
 

 

0 от 500