IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6000 лири стимул за купувачите на електромобили във Великобритания

Държавните и местни власти отделят огромна сума за подпомагане на индустрията

Всеки жител на Великобритания, който реши да замени стария си бензинов или дизелов автомобил с нов електромобил, ще получи стимул от държавата в размер на 6000 лири, съобщава Auto Express.


електромобили


Премиерът Борис Джонсън обмисля тази мярка, за да може да подпомогне автомобилната промишленост на Острова, която изпадна в сериозна криза заради пандемията от COVID-19. Икономическата програма на правителството, която включва тези мерки, ще бъде обявена на 6 юли.

За последно схемата замяна на стар автомобил, който отива за скрап, с нова кола беше заложена в бюджета през 2009 г., когато управляваше правителството на лейбъристите начело с Гордън Браун. Тогава шофьорите бяха насърчавани да заменят старите си автомобил с нови и по-екологични чисти модели.

Оттогава електрификацията на автомобилите се е увеличила драстично, докато репутацията на дизеловите автомобили получи сериозен удар заради вредните емисии и скандала с манипулираните дизелови двигатели на Volkswagen.

През миналата година Английската автомобилна асоциация призова властите в отделните градове, както и правителството на страната да отделят 1 млрд. паунда за програма, предвиждаща замяната на стар автомобил, който ще бъде унищожен, с ново електрическо превозно средство.

„Предложението за бонус от 6000 паунда за смяна на бензинов или дизелов автомобил за електрическа кола ще бъде фантастичен ход и ако той получи зелена светлина, хората трябва да поемат сделката”, коментира шефът на асоциацията Едмънд Кинг.

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Nisan e200 е 14 - 16 к паунда , тоз с Дачия та да се гръмне
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е правилно да се субсидират повече само които сменят стар автомобил който пък задължително да се унищожава
  • #1
    2 rate up comment 11 rate down comment
    ХахоХиХи ( преди 3 години )
    пълни глупости. масово хората си карат бензините и дизелите, и не купуват наредените 3 пъти по-скъпи от реалната цена електрички. Когато паднат поне наполовина, тогава има шанс за масово купуване. Една нова Дачиа Логан с екстрите в Англия е 8000-9000 паунда, разход 5.5/100. Па-добре такава да карам, а не наредена електричка за 30-40000, която може да се бъгне всяка една минута.