IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancia е жива, пусна първия си хибрид

Базовата цена на Ypsilon Hybrid EcoChic е 16 400 евро

Италианският автомобилен производител Lancia е жив. И не само това, но започна да се развива. През 2019 г. брандът, който има само един модел гамата си (Ypsilon), изпревари Alfa Romeo по продажби в Европа - 58 900 срещу 53 900 бройки. При все това, че по-прочутата компания има 5 модела в гамата си, сред които хечбеци, седани и кросоувъри, както и техните спортни версии.


Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic


Сега Lancia показа първия хибрид в своята история, с което обявиха, че нямат никакво намерение да се окажат поредната автомобилна марка, слязла от сцената. Името на модела е Ypsilon Hybrid EcoChic. Той е "мек" хибрид, който взима задвижването от бензино-електрическия Fiat 500.

На другите модификации на хечбека Ypsilon са монтирани 0,9-литров двуцилиндров двигател (70 коня, 135 Нм) и 1,2-литров четирицилиндров (69 коня, 102 Нм). Хибридният вариант има 1-литров трицилиндров двигател (70 коня, 92 Нм) от семейството FireFly, който работи в тандем с 6-степенна механична трансмисия.


Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic
Италианците подчертават, че хибридът има тапицерия Seaqual Yarn, която е направена от рециклирани пластмасови бутилки, уловени от Средиземно море, и някои естествени влакна, получени чрез същата обработка.

Системата включва още 12-волтов стартов генератор с ремъчно задвижване и 11-амперчасова литиева батерия, а рекуперацията на енергията може да съхрани в батерията 3,6 киловата. Такава схема на задвижването е позволила емисиите на въглероден диоксид да бъдат намалени с 24% и Ypsilon да отговаря на екологичния стандарт Евро-6d.


Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic
Lancia Ypsilon се произвежда от юни 1995 г. и в първите две поколения бе с три врати. Третата генерация, която се предлага от 2011 г., е само с пет врати. От модела досега са продадени над 3 милиона бройки по целия свят.

Ypsilon Hybrid EcoChic излиза на пазара в специалната версия Maryne, която се отличава с оригиналния син цвят на каросерията Mary Maryne и черно гланцово покритие в салона. Поръчките за модела в Италия вече се приемат, а базовата цена е 16 400 евро.

Снимки: Lancia

 

0 от 500