IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблемът на VW Golf удари и по Skoda Octavia

Предстои и спиране на производството на Audi A3 и Seat Leon

В събота компанията Volkswagen обяви, че спира производството на най-популярния си модел – Golf, заради проблеми със софтуера. Само 2 дни по-късно аналогично решение взе и ръководството на Skoda, което прекрати производството на Octavia, съобщава германското издание Automobilwoche.


Skoda Octavia


Сега идва ред на още два модела, които са изградени на същата платформа и използват същото програмно оборудване – Audi A3 и Seat Leon. Засега от техните производители не са съобщавали за подобен проблем, но експертите очакват, че това е неизбежно. От двете компании все пак обявиха, че внимателно проучват възможността за подобен дефект и ако той бъде открит, производството на двата модела ще бъде спряно.

Проблемът в програмното оборудване води до отказ на електронния асистент eCall, чиято задача е да се свърза със спасителните служби в случай на инцидент. Германското издание не уточнява, дали при Octavia е открит подобен проблем, но въпреки Skoda вече е спряла и доставката на произведените коли до дилърите.

Що се отнася до вече произведените бройки от VW Golf, засега те остават при производителя, докато проблемът не бъде решен. Най-вероятно готовите автомобили ще бъдат оборудвани с нов софтуер, по който инженерите на Volkswagen работят.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    iv4o ( преди 3 години )
    хаха префърцунщина
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    toyota ( преди 3 години )
    Карам японски автомобил тук имам други проблеми !
  • #13
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Ян Бибиян ( преди 3 години )
    Карам японски автомобил и нямам такива проблеми с германските ***.
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    @Изидор - мислиш ли че ако беше дребен проблем щяха да спират цялото производство. Те и заради "дребен проблем в инфотейнмънта" забавиха колата с над 3 месеца да я покажат. Трябваше да е септември на изложението във Франкфурт, А там дори нищо не се споменаваше. Ако беше тогава дребен проблем можеха да на напраявят набързо един демо режим на екрана дето да върти няолко екрана с повечето функции заключени. Но не.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Тодор ( преди 3 години )
    Стар рекламен трик...
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    izidor ( преди 3 години )
    То пък голям проблем: нищо и половина за отстраняване...
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Епичен провал, а сега колко процента от колата Тесла е софтуера/технологиите и кое ще определи новите коли като "лукс" - хинт, не е имитацията на дърво и кожата по таблото?
  • #8
    7 rate up comment 13 rate down comment
    до #6 ( преди 3 години )
    ако е останало само рено, все едно нищо не е останало...
  • #7
    15 rate up comment 1 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    А къде е ID.3.??? Неговият проблем решен ли е :)))
  • #6
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Въобще в С сегмент бензин като махнеш ВАГ и тези които предлагат само 3 цилиндрови мотори (Форд, Опел, ПСА) и на практика от европейските остана само Рено. Хонда Хюндай и Тойота не знаят цената на парите и от азиатците останаха Киа и Мазда (не че Мазда не са въз скъпи и те).