IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спря принудително производството на новия Golf

И при този модел се появиха проблеми със софтуера

Производството и доставките на новия Volkswagen Golf са спрени зарази проблеми с програмното оборудване. Става дума за функцията за свързване със спасителни служби, което е задължителна за новите коли в ЕС от 2018 насам.


VW Golf


От компанията обявиха, че в близките дни – най-вероятно в началото на следващата седмица - ще бъде взето решение как да се процедира. Единият вариант е всички произведени до момента автомобили от модела да бъдат прибрани в сервизи и ремонтирани, а другият - да им бъде поставен напълно нов софтуер.

Това е вторият подобен проблем, с който се сблъсква Volkswagen. Затруднения със софтуера имаше още при разработката на новото поколение на Golf и това наложи неговата премиера да бъда отложена. Колко коли са засегнати, не се съобщава, но се очаква новият софтуер да бъде готов едва след месец.


VW Golf


Сходни проблеми има и първият електромобил на VW от семейството ID. Хечбекът ID.3 трябваше да бъде готов още през март, като производството му започна навреме, но продажбите така и не могат да стартират заради отказа на софтуера да работи с някои други системи в колата. Затова и стартът на продажбите на електромобила беше отлаган на два пъти.

Снимки: Volkswagen 

0 от 500