IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla готви ударно намаляване на цените

Това ще бъда постигнато с помощта на нов вид батерии

Американският производител на електромобили Tesla е разработил напълно нова акумулаторна батерия, чието основно приемущество е същественото увеличение на пробега, съобщава Electrek. Съответно, нейното използване ще позволи и намаляване на цените на моделите на Tesla до нивата на автомобили със стандартни двигатели  вътрешно горене.


Tesla China


Новите акумулатори ще имат по-продължителен срок на годност, което също трябва да увеличи интереса на клиентите към електромобилите на американската марка. Батерията ще дебютира при Model 3, но на първо време само при версията за китайска пазар. Веднага щом тя бъде въведена в масово производство, от Tesla ще обявяват и с колко ще поевтинее този модел.

По предварителни данни, въвеждането на новия акумулатор в Tesla Model 3 ще се случи в края на 2020 или началото на 2021 г. За да може да разкрие подробности за новата разработка главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск вече организира „Ден на акумулатора“, който ще се проведе в края на текущия месец. Тогава ще бъдат разкрити и допълнителни подробности.

Снимка: Car


 

0 от 500