IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus LS си връща V8 мотора

Седанът ще се предлага и с 4-цилиндров двигател

Преди около 3 години Lexus представи петото поколение на седана LS и мнозина бяха разочаровани, тъй като под огромния му капак не беше поставен V8 двигател. Всички предишни генерации на модела са се предлагали с таива мотори, но не и сегашната, която разчита изключително на V6 агрегати.


Lexus LS


В компанията явно са решили да поправят тази слабост и следващият LS отново ще получи V8 двигател, съобщават медиите в Япония. Според тях, новото поколение на седана ще бъде представено през 2021 г., като ще има няколко електрифицирани варианта. Един от тях ще бъде LS 600h, който ще представлява хибрид с V8 бензинов мотор.

Засега няма яснота дали този хибриден вариант ще използва съществуващ V8 или ще получи напълно нов агрегат. Предишното поколение на седана се предлагаше във версия LS 600h с 5,0-литров 2UR-FSE (без турбо) и електромотор, развиваши комбинирана мощност от 439 к.с. За сравнение модификацията LS 500 с туин-турбо V6 разполагаше с 415 к.с.


Lexus LS

Завръщането на V8 няма да бъде единствената промяна в гамата на японския модел. Очаква се, че Lexus ще предложи базовата версия на новото поколение на LS с 4-цилиндров двигател.

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не може да сравнявайте LS серията на Lexus с БМВ 5-ца. Лексус LS е в лигата на S клас и 7-*** серия. Аз обаче искам да Ви обърна внимание на нещо друго, a именно двигателят на този автомобил - 5.0 V8 атмосферен. Характеризира се с много висока надеждност и може да изкара 1 милион км без сериозни ремонти. Колко от съвременните премиум автомобили могат да се похвалят с такава надежност?Тази надеждност при Лексус е не само за двигателя, а за целият автомобил.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ех, де да бях ***! Простите и невежите си живеят много по-щастливо! Не им се налага да обясняват колко комично е изказването, че хибридната система на Койота е високотехнологична. Та тя е горкото kретенче на глобалното автомобилно село - няма качества, но не е виновна, че е бавноразвиваща.
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Хех, да бе те японците дето само копирали технологии от другите са с най-ниските емисии, най-виоката ефективност, най-рафинираното задвижване, най-високата надеждност и най-доволните клиенти. Явно копират технологии от извънземните.
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    7 ( преди 3 години )
    Към #6Ако наистина това си осъзнал от Lexus, няма смисъл да продължавам комуникацията с теб.Към #4 Чисто информативно г-н ***, Lexus е най-иновативният производител на автомобили и най-елементарният пример само ще ти посоча хибридната технология, която внедряват от около 10 г. А за другите глупости които си избълвал за Япония - е доказателство, че сте изключително *** !
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Уви, да!
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    7 ( преди 3 години )
    Към #1Приятельо, да те питам само ти Luxus, карал ли си някога ?
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И Тойота ще започнат да влизат в час. Но има ощем,ного хляба да изядат.