IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сезонът във Формула 1 започва с два старта в Австрия

Състезанията ще се проведат на 5 и 12 юли, разкри шеф в Red Bull

Ръководителят на младежка програма и консултант в Red Bull – Хелмут Марко, разкри подробности за старта на тазгодишния шампионат във Формула 1. В интервю за австрийската  радиостанция Ö3 Марко съобщи, че първенството започва с две състезания в Австрия – първото на 5 юли, а второто – на 12 юли.


Формула 1


„Договорът между Red Bull, който е собственик на пистата в Австрия, и ръководството на Формула 1 вще още не е подписан, но всичко е договорено. Единственият проблем, който може да промени плановетe, е втора вълна на заразени с коронавирус“, каза д-р Франко.

Консултантът в Red Bull подчерта, че и двете състезания в Австрия ще преминат без зрители, журналисти и официални гости на отборите. Персоналът на тимовете ще премине тестове за коронавирус, като ще бъде намален до минимум. Служителите на пистата в Шпилберг и персоналът на хотелите наоколо вече са проверени и при тях инфекция не е открита.

Според д-р Марко, Голяма награда на Австрия ще са проведе при участието на около 2000 човека, като единствените представители на пресата ще бъда операторите от FOM, която организира телевизионното предаване на състезанието. Все още не е ясно как ще се казва надпреварата, тъй като организаторите няма да разрешат две Гран при на Австрия.

Официалното подтверждение за началото на сезона ще бъде обявено в началото на май. Вероятно след Австрия Формула 1 ще се премести на „Силвърстоун“ в Англия, където също ще бъдат проведени повече от едно състезания. И там стартове ще са без зрители.

Снимка: Red Bull

0 от 500