IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru също ще се пробва срещу Tesla Model X

Електрическият SUV на марката ще се казва Evoltis

Японските производители Toyota и Subaru обединяват сили за разработката на нова платформа EV, която ще бъде използвана за модели със средни и големи размери, а също така и за кросоувъри от сегмент C. Всички те ще бъдат с хибридно задвижване, което ще бъде заето от Toyota Prius, съобщават медиите в Япония.


Subaru Mystery Electric SUV


Резултатът от този проект ще бъде представен до края на годината, но преди него ще видим и първия електрически модел на Subaru. Той е изграден на базата на концептуалния Subaru Mystery Electric SUV, който също е разработен с участието на Toyota. Серийната му версия ще бъде позиционирана като съперник на Tesla Model X. 

Според медиите в Япония, при излизането си на пазара електрическото Subaru ще получи името   Evoltis. Още през 2018 г. компанията е подала патент за това име пред съответните служби в САЩ.


Subaru Mystery Electric SUV


Серийният вариант ще получи силов агрегат с мощност 280 к.с. и високоефективна литиево-йонна батерия, която ще позволи постигане на пробег от 500 км с едно зареждане. На външен вид автомобилът ще бъде по-агресивен от концепта, което е странно, тъй като обикновено серийните не са толкова ефектни колкото прототипите.

Бъдещото Subaru Evoltis ще получи гигантска решетка на радиатора във формата на шестоъгълник и голяма светодиодна оптика. Кросоувърът ще получи и най-новата система за безопасност EyeSight. Световната премиера на модела ще се състои на автосалона в Токио през октомври.

Снимки: Subaru

0 от 500