IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche не брои Tesla за конкурент

Никога няма да правим масови модели, категорични са германците

Германският производител Porsche пусна на пазара своя първи електрически модел – Taycan, като това е само първата крачка в тази посока. Компанията предвижда още няколко коли на ток, сред които са мощното комби Taycan Cross Turismo, което ще излезе догодина, както и електрически версии на кросоувъра Macan и на 718. Въпреки това, в Porsche не считат Tesla за свой конкурент.


Porsche Taycan


Пред изданието Motor ръководителят на отдела за изследвания и разработки на компанията Михаел Щайнер заяви, че за разлика от Porsche, в Tesla са се насочили към постигане на голям обем продажби и затова залагат на масовите модели като Model 3. А такъв автомобил Porsche никога няма да направи.

Доказателство за думите на Щайнер са цените на електрическия седан Taycan, чийто базов вариант в САЩ струва 103 800 долара, а по-мощните версии Turbo и Turbo S струват съответно 150 900 и 180 000 долара. В съощото време Tesla иска 39 990 за Model 3 и 79 990 долара за Model S.


Porsche Taycan


От гледна точка на технологиите за производство на батериите и пробегът с едно зареждане, в Tesla също нямат намерение да следват Tesla. Щайнер е категоричен, че в компанията му са много доволни от пробега на Taycan, който е само 323 км с едно зареждане, докато при Long Range Model S наTesla този показател е 600 км

Това изобщо не ни притеснява, още повече че вече работи върху създаването на нови батерии, които ще са по-малки като размери, по-леки и ще се зареждат по-бързо“, коментира топ-инженерът.

Снимки: Porsche

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "немска" кола с турско име Тайджан. Дотам стигна падението на Германия.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    T ( преди 4 години )
    И всичко това докато не дойдоха баш шефовете: Rimac C_Two - мощност 1.4 Гигавата (1914 коня), 412 км/ч и 120kWh клетки тип 21700. И Tesla Roadster 2020 - същите неща, само че с 200 kWh батерия и пробег 1000 км със скорост 130 км/ч. И Порше просто ги няма на картата...
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Хвала на хърватина Мате Римак (Rimac Automobili), който им даде задвижване от техния Concept one. Иначе 2-скоростна кутия и такава динамика щяха да видят през крив макарон. Rimac са електрическите Koenigsegg - тоталните маниаци! Порше в окачване са добри, но в задвижване, батерии и ефективност (разход в kWh на 100 км) посмъртно не могат и няма да могат да догонят американците. Нямат нито опита, нито производствените мощности, а скоро и пари за нови разработки, поради малкия обем продажби.
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тесла, ако правеха нафтови печки с абревиатурата TDI можеше да са им конкypeнция. Ама, като не го могат, каква конкypeнция да бъдат на немските задръстеняци.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ще ги принудят. Никога не са си представяли и джипове да правят, ама шефовете-вагита са на друго мнение. Ако ще се продава и триколки Порше ще ги накарат да правят.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Комедианти, пак ли? "От гледна точка на технологиите за производство на батериите и пробегът с едно зареждане, в Tesla също нямат намерение да следват Tesla." Комедията е пълна! Оказва се, че и Троше са големи хумористи. Клоуни!
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немските лоени мозъци да си извадят главите от пясъка и да погледнат сврта, който им се смее на простотиите! Млада и нова компания, като Тесла ги прави за смях. Новата компания вади модели превъзхождащи във всяко отношение Трошетата, а от Троше не ги смятали за конкypeнция. Самочувствие без покритие и откровена наглост е това. Скоро ще реват! Ще стане, като с Нокия и динозаврите...