IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Porsche Taycan започна да се пали, докато е паркирано

Пожарът в гараж във Флорида е унищожил напълно електромобила (ВИДЕО)

И Porsche Taycan започна да се пали, докато е паркирано

Един от първите Porsche Taycan, доставени в САЩ, се запали в гаража на клиента. Кратко видео показва унищоженият автомобил и мястото, в което е бил паркиран. За късмет, пострадали хора няма.

Говорителят на Porsche Калвин Ким заяви пред американското издание Car and Driver: „Научихме за инцидент на жилищен адрес, при който една от нашите е била паркирана през нощта на 16 февруари. Готови сме да окажем съдействие на следователите, които разследват случилото си. С облекчение научихме, че никой не е пострадал при този инцидент". Ким подчерта: „Рано е да се спекулира с причината, докато разследването не приключи“.

Тъй като новината се разпространи в интернет, тя подхрани аргументите на противниците на електрическите превозни средства. За съжаление, инцидентът се превърна и в повод за малка, но гласова част от шофьорите на Tesla да използват инцидента, за да протестират срещу ограниченото отразяване от пресата. Те смятат, че Tesla е била третирана несправедливо от пресата при отразяването на пожарите в нейните автомобили.

Истината е, че от време на време коли от всякакъв вид могат да се запалят и пожарите в превозни средства не са нещо ново. Тъжната реалност е, че много от тези пожари възникват в резултат на неоторизирана човешка намеса, а понякога в тях се губят човешки животи. 

Трябва да се отбележи, че всеки път, когато някоя Tesla се запали, това привлича огромно внимание. Проблемът е, че Tesla е номер едно по продажби на електромобили, а на пътя има повече нови коли от марката от всеки друг електромобил. Затова и вероятността да се запали Tesla е по-голяма.

Това, което прави тези инциденти интересни е, че електрическите превозни средства са сравнително нови. Тези пламъци може да се дължат на лоша техника, грешка на потребителя или на цял куп други условия, които биха причинили запалването на всяко превозно средство. Важното е, че инцидентите са разследвани и информацията се използва за информиране на обществеността и за подпомагане на автомобилостроителите (нови и стари) да произвеждат по-добри автомобили и да гарантират безопасността на всички.

Инцидентът не засяга и само електромобилите. Наскоро Mercedes, Hyundai и Honda проведоха сервизни акции заради опасност от пожар в автомобилите.

Снимки: Car and Driver

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    После да не кажете, че Поршетата не палели!
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    автомобила има опция с дистанционно запалванеавтомедия пуснете и статия за волвото как гори като елхичкаhttps://youtu.be/fYE0CXPpkd8
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Жълтият отзад самураи пак се е развихрил-троше е колата , която караш, пардон возилото японско.Ако имаш някога пари, в което се съмнявам, *** до Zuffenhausen,дето правят Порше, гледай и си дръж ченето , да не увисне. Влез в една тсла,влез и в едно порше, за да видиш разликата , между сандък и кола.Ама едва ли, ти си ги гледал само на картинка.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Абе ( преди 4 години )
    Това е станало в гаража на Илон Мъск във Флорида.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Разходомер ( преди 4 години )
    - Колко гори карерата? - 10/100, а твоя тайкан?- Половин час.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Шакарон ( преди 4 години )
    Искат по всякакъв начин да конглокират Тесла. Имаше самозапалващи се Тесли, вече има и Порш. Сега трябва да видим Порш, чийто врати се отварят в движение. Хахахахах
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Имам наблюдения върху кар-шеринг компании из Европа, чиито автопаркове на ток са изминали сумарно милиони километри и при грамотно монтирани зарядни станции, тази вероятност клони към нула. По-добре една запалена на 100 000, отколкото един милион души отровени от смога само днес!
  • #1
    13 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде е форумният ВАГи-нал, който така надълго и нашироко пише глупости, когато някоя Тесла се запали? Къде си ***? Коментирай сега! Напиши поне 10 мнения оплюващи Трошетата, както го правиш с Тесла. Можеш и под псевдонима Тинтири да напишеш нещо. Нали сте един и същ раздвояващ се индивид с различни псевдоними. Кажи нещо и недей да мълчиш, като женckи пoлoв орган!