IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот се взриви в центъра на Москва

Електромобилът Model S се ударил в спрял камион, трима са тежо ранени (ВИДЕО)

Tesla на автопилот се взриви в центъра на Москва

Нова катастрофа с електромобил на Tesla, движещ се на автопилот, се случи на един от оживените булеварди в Москва, съобщават руските медии.

Машината - Model S, се е движила в крайна лява лента, като не успяла да различи спрелия на аварийни светлини заради друг инцидент камион на "Пътна помощ". Електрическият седан се е врязал в товарната машина, а няколко минути след това се запалил и изгорял напълно.

Колата на Tesla е управлявана от 41-годищшен бизнесмен, който возил двете си деца. Тримата са настанени в болница, като мъжът е със счупен крак и травма на гърдите, а децата му имат наранявани по главите и мозъчно сътресение. Пострадалите са извадени от електромобила, преди той да се запали.

Пред спасителните екипи шофьорът съобщил, че колата е била с включен автопилот, а самият той е държал ръцете си на волана. Причината за последвалия пожар не се съобщава, но в публикувано в социалните мрежи видео се виждат и чуват няколко взрива.


Снимки и видео: YouTube

 

 

 

 

 

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    kron ( преди 4 години )
    Ще рече човек, че без автопилот не стават катастрофи. Естествено е в началото на всяка технология да има засечки. Не мисля, че някой е забранявал колите, защото шофьорите катастрофират с тях. Очевидно в случая ползите далеч надхвърлят процента вероятност за грешка. Освен това не вярвам спирачката да е деактивирана, ако бащата е внимавал в пътя.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    няма ли някой съдия да забрани на производителите вграждането в серийни автомобили на безпилотни системи докато не станат 100 процента безопаснитоест никога
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Егати трошката ( преди 4 години )
    Едно Поло вече има серийна система , която би предотвратила този сблъсък.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Явор ( преди 4 години )
    Колата не е била на автопилот, а на мод за асистиране на шофьора, което значи, че шофьора има контрол над автомобила, но той му помага. Например ако водачът иска да премине в различна лента, но има минаваща кола, автомобилът няма да позволи на водача да извърши маневрата. Мисълта ми е, че колата не е имала пълен контрол.