IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Tesla вече сами спират на червено

Технологията вече ще се предлага в базовото оборудане на Model 3

Колите на Tesla вече сами спират на червено

Американски експерти по пътна безопасност провериха и оцениха системата за автоматично движение на най-популярния автомобил на Tesla – Model 3. Оказа се, че електронните системи на колата вече сами разпознават цвета на светофара и следват неговите указания.

Системата е поредната крачка на американския производител на електромобили по пътя към създаването на напълно самостоятелен автопилот. Компанията работи от дълги години върху технология, при която няма да се изисква намеса от страна на човека. От Tesla твърдят, че не бързат със създаването на подобни функции, но постигането на способност за разпознаване на светофара е отличен резултат.
 

#Tesla #Autopilot stopping for red lights for the first time. pic.twitter.com/M0zkiqyypl

— Out of Spec Motoring (@Out_of_Spec) March 26, 2020

 


Трябва да се уточни, че засега Tesla Model 3 не може на 100% да използва пътни знаци, светофари и други указатели при избора на оптимален режим на движение, но пък електромобилът ще спира при червен цвят на светофара, както и при наличие на знак „Стоп“.

Новите функции ще се предлагат в базовото оборудване на обновения Model 3, който трябва да се появи на пазара съвсем скоро. Те ще бъдат включени в системата Full Self-Driving, която в момента струва 7000 долара и се предлага като опция.

Снимка и видео: Twitter

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Ха ( преди 4 години )
    Поредната безсмислена екстра ! За знак СТОП съм съгласен, но някои марки вече я имат, така че рекламата на Тесла нека върви ! Комплексарска марка !
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Никога не бих си поръчал този пакет. Ако не мога да спра на червено или знак стоп, по-добре да се возя с градски транспорт.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С тази разлика, че андроид е безплатен, докато екстрите на Тесла не са никак евтини.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мъск използва търговския модер на Андроид- а именно , представя един продукт в бета и анализирайки данните на потребителите го подобрява.