IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla премина границата от 1 млн. бройки

Компанията на Мъск е първият производител на електромобили с такова постижение

Tesla премина границата от 1 млн. бройки

Tesla е първият производител на електромобили в историята, който успява да произведе 1 млн. автомобила. Това съобщи в профила си в Twitter главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.

Милионната кола е от новия кросоувър на марката Model Y, чието излизане на пазара е предвидено за лятото на тази година. Мъск публикува и снимки на юбилейната машина, като до нея са работниците в завода на Tesla, които са участвали в нейното производство.

Tesla  юбилей

Още през септември 2019 г. Tesla стана най-големият производител на електромобили. Тогава малката премина границата от 800 000 бройки и изпревари китайския BYD, който включва в статистиката и хибридните си модели.

Плановете на Tesla за 2020 г. предвиждат продажбата на 650 000 електромобила, като повечето от тях ще бъдат произведени в завода във Фриймонт (Калифорния, САЩ), а останалите – в новата фабрика на компанията в Шанхай (Китай). През 2022 г. трябва да заработи и завода край Берлин (Германия), който ще позволи на марката да увеличи още повече производството.

Снимки: Twitter

0 от 500