IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Tesla доказа пробег 500 км

Model Y превъзхожда конкурентите по ефективност на агрегата

Новият кросоувър на Tesla доказа пробег 500 км

Американската агенция за околната среда (EPA) разкри пробега на електрическия кросоувър Tesla Model Y. При проведените изпитания версията Performance е постигнала 500 км, което е повече от анонсираното от шефа на Tesla Илон Мъск разстояние от 450 км.

Новият кросоувър на Tesla трябва да се появи на пазара през есента на тази година. Model Y ще бъде оборудван с два електромотора, които му осигуряват ефективна система за задвижване на четирите колела.

Tesla Model Y

При тестовете силовият агрегат на новия модел е показал енергийна ефективност от 121 MPGe (това е енергийният показател, който EPA използва за автомобили с алтернативно гориво). При стандартния MPG се отчита галон гориво за миля, а при MPGe еквивалентът на един галон е 33,7 кВт/ч електроенергия.

С показател от 121 американският кросоувър изпреварва Hyundai Kona Electric (120 MPGe), Audi E-Tron (74 MPGe) и Jaguar I-Pace (76 MPGe). За версията Long Range на Model Y производителят отново е заявил 500 км с едно зареждане, но от EPA все още не са потвърдили това.

Снимки: Tesla

 

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    Градски автомобил за 40 х. евро? Не, благодаря! Требва да съм луд милионер-"Гретен"... ;-) :-)
  • #13
    4 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Когато Луи XIV Велики, Кралят Слънце се е изхождал на открито по време на ловни мероприятия, слугите са му поднасяли на няколко ръце златно гърне и след това групово са обожествявали Тотема. Като най-велико творение. Няма абсолютно никакво значение какво може колата ТESLA, докато тя се произвежда от Краля. Останалите марки сами се поставиха в ролята на Слугинажа. Колкото по-рано го разумеете, толкова душевни разстройства ще си спестите :)
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Мнения дотук: 13. ***, докосвали се до седалка на марката: 0. И така всяка тема... отегчителна досада... Брътвеж
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 11 всъщност модел Y е с размерите на Х3 и малко по-голям багажник при свалени седалки
  • #10
    3 rate up comment 18 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    За градски автомобил - става... На магистралата пробегът пада с 40-50%. А ако е и зима...
  • #9
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Симо ( преди 4 години )
    Тесла модел Y е техническо недоносче с размерите на средно голям фотьойл. По същество каквито и показатели да показва на тестовете си остава детска количка. За да влезете в нея трябва да изкарате 3 месечен глокс по Хата йога, защото брадата ви бие в колената. Всеки следващ модел на Тела е все по малък и опростен. Накрая ще са зо по 1 човек.
  • #8
    2 rate up comment 10 rate down comment
    До пфф ( преди 4 години )
    Но да и извънградско при над 70км в час когато може да превключи на 2ра се доближава до пробега на Тесла а 75мили в час са 120км/ч все пак и няма да е чудно ако при 160 в час Тайкан е по-икономичен но това не променя цялостно е по-икономичен от Тесла както смятат хейтъри като теб
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До 7 ( преди 4 години )
    Нормално е при магистрална скорост Тайкан да е най-близо до пробега на Тесла след като има 2 скорости и по-малко челна площ там му е силата по отношение на пробега ако е извънградско на 1ва или градско нещата ще са различни
  • #6
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Пффф ( преди 4 години )
    Аутобана и Тайкана почти би Теслата по пробег, макар че Модел 3 беше модифициран. Тесланари-***, от нищо не разбирате, мама му стара.
  • #5
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Пффф ( преди 4 години )
    Така е, *** Тесла ***, защото не следите други новини, освен такива, които величаят американската пластмаса. Бьорн Ниланд е фен на Тесла и манипулира тестовете.Наскоро Car&Driver тестваха Модел С и Тайкан на овал и ги караха със 75 мили в час. Тайкана направи 209 мили, т.е. над ЕPA пробега, а Теслата беше със 150 мили под рекламирания си пробег - 222 мили. Carwow също тестваха Модел 3 и то също показа 50 мили под рекламирания пробег. Eдно немско списание тества Тайкана и Модел 3 на