IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Tesla доказа пробег 500 км

Model Y превъзхожда конкурентите по ефективност на агрегата

Новият кросоувър на Tesla доказа пробег 500 км

Американската агенция за околната среда (EPA) разкри пробега на електрическия кросоувър Tesla Model Y. При проведените изпитания версията Performance е постигнала 500 км, което е повече от анонсираното от шефа на Tesla Илон Мъск разстояние от 450 км.

Новият кросоувър на Tesla трябва да се появи на пазара през есента на тази година. Model Y ще бъде оборудван с два електромотора, които му осигуряват ефективна система за задвижване на четирите колела.

Tesla Model Y

При тестовете силовият агрегат на новия модел е показал енергийна ефективност от 121 MPGe (това е енергийният показател, който EPA използва за автомобили с алтернативно гориво). При стандартния MPG се отчита галон гориво за миля, а при MPGe еквивалентът на един галон е 33,7 кВт/ч електроенергия.

С показател от 121 американският кросоувър изпреварва Hyundai Kona Electric (120 MPGe), Audi E-Tron (74 MPGe) и Jaguar I-Pace (76 MPGe). За версията Long Range на Model Y производителят отново е заявил 500 км с едно зареждане, но от EPA все още не са потвърдили това.

Снимки: Tesla

 

0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 4 години )
    Ей разбираш ги от къде ги видя тия десетки реални тестове че знам само за нереални има пък мнения че точно при високи скорости запазва повече от пробега в сравнение с други електромобили примерно има тест на Бьорн Нюланд със стандарт+ и с постоянни 90 в час изкара 400км ти кой тест ще дадеш за пример
  • #3
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Пффф ( преди 4 години )
    Не забравяйте, че това са т.н. Тесла мили. Една Тесла миля = 0.7 реална миля. Вече имаше десетки реални тестове, които доказаха, че Теслите показват най-голяма разлика между рекламирания пробег и реалния пробег. Т.е тия 500 км реално са не повече от 400 през лятото и около 300 през зимата. Тесланарите просто са хванали цаката на тия тестове и оптимизират колите си специално за тях, но в реални условия вдигнеш ли повече от 70 км/'ч с тая пластмасова трошка и харчи като Камаз.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    mallle ( преди 4 години )
    Това мина въшката на Хуiдай по ефективност! Американците в атака!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Каква есен, бе, пиленца, първите доставки почват до месец!